+3164 516 6097 info@actiefinzicht.nl

Over ons

Wij zijn Lia van Eisden (links) en Nina Ketting (rechts), naast “kind van” zijn wij ruim 10 jaar mantelzorger voor onze ouders. Wij zetten ons sinds 2018 samen in om mensen te helpen om de juiste hulp te krijgen en houden. 

Onze missie: mensen blij maken!

Wij weten uit eigen ervaring hoe lastig het is om als “mantelzorger” je weg te vinden in de wirwar aan wetten, regels en instanties. Elke wet, regel en instantie dient namelijk zijn eigen doel en die afzonderlijke doelen zijn meestal niet op elkaar afgestemd. Vaak is dat doel ook totaal iets anders dan wat jij graag wilt bereiken voor jezelf of je naaste.

Wij helpen mensen met mantelzorgtaken daarom graag met uitzoeken wat hen én hun naaste echt helpt en hoe dit geregeld kan worden. Maar ook: hoe je ondertussen jezelf niet verliest in je mantelzorgtaak en goed voor jezelf kan blijven zorgen. Zodat je die mantelzorg en het geregel vol blijft houden zonder er zelf aan onderdoor te gaan.

Lia van Eisden

getrouwd met Piet en trotse moeder van Rick en Bob. Bij Actief Inzicht ben ik de “casemanager” zoals dat zo mooi heet. Wat dat betekent?

Ik ga met jou in gesprek over wat de mantelzorg voor jou, je gezin en je familie betekent. Loop je als gezin en/ of familie vast vanwege mantelzorgtaken? Ik help om de knopen te ontwarren zodat de mantelzorg wordt wat het kan zijn: een prachtig geschenk voor iedereen die er mee te maken krijgt!

Wat je van mij kunt verwachten? Een luisterend oor zonder oordeel en, waar gewenst, hulp om weer bij elkaar en met elkaar verder te kunnen.

Nina Ketting

zus van Lia en dochter van Gerda en Henk. Bij Actief Inzicht ben ik de “mantelzorgmakelaar”, oftewel, de regelaar van het stel. Wat dat betekent?

Ik ga op zoek naar wat jij nodig hebt om de mantelzorg vol te kunnen houden. Daarom vraag ik wat jij én wat degene die de mantelzorg krijgt nodig heeft, wat er al geregeld is en waar vooral jij tegenaan loopt. Ik kijk niet alleen naar welke zorg nodig is maar vooral ook naar jouw/ jullie welzijn, de woon- en werksituatie en het financiële plaatje.

Als je er zelf helemaal niet meer uitkomt, klim ik in de telefoon of de pen om ervoor te zorgen dat instanties jouw verhaal echt horen. En niet in de laatste plaats: ik doe alles wat in mijn macht ligt om ervoor te zorgen dat de hulp die nodig is er ook komt.