+3164 516 6097 info@actiefinzicht.nl

Over ons

Actief Inzicht is een initiatief van de zussen Lia van Eisden (links) en Nina Ketting (rechts). Vanaf 2018 hebben wij ons samen ingezet om mensen te helpen met het regelen van de juiste zorg. In oktober 2019 is Maya van der Waal, ervaringsdeskundige op het gebied van zorgintensieve kinderen, Actief Inzicht komen versterken. 

Onze missie: mensen blij maken!

Iedereen bij Actief Inzicht weet uit eigen ervaring hoe lastig het is om als “mantelzorger” je weg te vinden in de wirwar aan wetten, regels en instanties. Elke wet, regel en instantie dient namelijk zijn eigen doel en die afzonderlijke doelen zijn meestal niet op elkaar afgestemd. Vaak is dat doel ook totaal iets anders dan wat jij graag wilt bereiken voor jezelf of je naaste.

Wij helpen je daarom graag met uitzoeken wat jou én jouw naaste echt helpt en hoe dit geregeld kan worden. Maar ook: hoe je ondertussen jezelf niet verliest in je mantelzorgtaak en goed voor jezelf kan blijven zorgen. Zodat je die mantelzorg en het geregel vol blijft houden zonder er zelf aan onderdoor te gaan.

Nina Ketting

zus van Lia en dochter van Gerda en Henk. Bij Actief Inzicht ben ik de “mantelzorgmakelaar”, oftewel, de regelaar. Wat dat betekent?

Ik ga op zoek naar wat jij nodig hebt om de mantelzorg vol te kunnen houden. Daarom vraag ik wat jij én wat degene die de mantelzorg krijgt nodig heeft, wat er al geregeld is en waar vooral jij tegenaan loopt. Ik kijk niet alleen naar welke zorg nodig is maar vooral ook naar jouw/ jullie welzijn, de woon- en werksituatie en het financiële plaatje. Ik kan je informeren over wat er allemaal mogelijk is op het gebied van zorg en welzijn.  

Als je er zelf helemaal niet meer uitkomt, klim ik in de telefoon of de pen om ervoor te zorgen dat instanties jouw verhaal echt horen. En niet in de laatste plaats: ik doe alles wat in mijn macht ligt om ervoor te zorgen dat de hulp die nodig is er ook komt.

Maya van der Waal

vrouw van Matty en moeder van Ryan. Wat ik geleerd heb van Ryan, is hoe mooi het is om te mogen zorgen voor en te mogen leren van een zorgintensief kind. Ook heb ik geleerd wat het is om mantelzorger te zijn voor iemand met COPD Gold 4.

Door het syndroom wat Ryan had, weet ik hoe het is om tegen muren en schotten aan te lopen bij de gemeente, het zorgkantoor, het CIZ en andere instanties. Het gevoel van het kastje naar de muur gestuurd te worden herken ik als geen betere. Uiteindelijk heb ik met vallen en opstaan alles om dingen voor elkaar te krijgen voor mijn naasten zo’n beetje zelf uitgevonden.

Ik ben heel blij dat ik mijn ervaring in kan zetten voor het ondersteunen van mantelzorgers. Bij Actief Inzicht breng ik mijn kennis in over de regeltaken die komen kijken bij de zorg voor zorgintensieve kinderen. Ik ben daarnaast gespecialiseerd in alles wat bij een persoonsgebonden budget (PGB) komt kijken.

Lia van Eisden

is helaas op 6 maart 2021 overleden.
Zij was getrouwd met Piet en trotse moeder van Rick en Bob.

Lia was de familiecoach bij Actief Inzicht. Zij zorgde ervoor dat families weer dichter bij elkaar kwamen als er onenigheid of onduidelijkheid was over de verdeling van de zorg.
Zij gaf niet alleen als professional maar ook als moeder, partner, oma, zus en vriendin (maar eigenlijk aan iedereen) een luisterend oor zonder oordeel.

Wij missen haar

© Actief Inzicht

  • +316 451 66 097

  • Gevestigd te Schiedam

  • KVK 72934263