+3164 516 6097 info@actiefinzicht.nl

Werk & mantelzorg

De impact van mantelzorg op het werk kan groot en soms zelfs té groot zijn. In het ergste geval valt iemand uit of neemt zelfs ontslag omdat de belasting door de zorgtaken te groot is geworden.

Wij helpen werkgevers en zorgprofessionals om mantelzorg vriendelijk beleid te ontwikkelen en uit te voeren.

 

Ontdek wat wij voor je kunnen doen!

Vraag nu vrijblijvend een telefonische kennismaking aan.
Heb je een vraag die wij gelijk kunnen beantwoorden, dan doen we dat.

Onze diensten voor ondernemers

Weet jij precies wie binnen jouw organisatie mantelzorgtaken heeft naast het werk? En zo ja, heb je dan een idee hoe zwaar men zich belast voelt?

Mensen die overbelast raken door mantelzorg melden zich vaker ziek, vaker langdurig ziek of nemen zelfs ontslag. Je moet er als ondernemer toch niet aan denken dat een gewaardeerde kracht opeens wegvalt omdat diegene te veel op zijn of haar bordje heeft? Zeker niet als dit eigenlijk redelijk simpel voorkomen had kunnen worden. Ben je benieuwd hoe?

Mantelzorg Impact Scan©

Wil je weten in hoeverre mantelzorg jouw organisatie en mensen beïnvloedt?

Meten = weten

De Mantelzorg Impact Scan© brengt in kaart hoeveel mensen binnen jouw organisatie mantelzorg geven en in welke mate dit belastend voor hen is. Dit is een eerste stap naar mantelzorgvriendelijk beleid omdat je laat zien dat hier aandacht voor is. Mensen voelen zich gehoord. 

Mantelzorg Inlevingsworkshop©

Wil je dat mensen weten waar ze aan toe zijn als het over mantelzorg gaat?

Voelen = begrijpen

De Mantelzorg Inlevingsworkshop© helpt mensen begrip te krijgen voor de impact van mantelzorg. Mensen willen graag zelf oplossingen aandragen, omdat men letterlijk “voelt” wat mantelzorg doet. Door samen oplossingen te bedenken wordt draagvlak gecreëerd.

Hulp op maat

Zie je een collega struikelen vanwege allerlei regelwerk rondom mantelzorg?

Steunen =  overeind blijven

Wij brengen in kaart wat er allemaal geregeld moet worden en bij welke loketten men kan aankloppen. Zo nodig zorgen wij ervoor dat geregeld wordt wat er geregeld moet worden. Wij leggen en houden contact met instanties totdat de zorg naar wens geregeld is. 

Wie wij zijn

Nina Ketting en Maya van der Waal. Wij weten allebei uit eigen ervaring wat mantelzorg is en met een mens kan doen. Wij helpen samen mensen de juiste zorg te krijgen en houden.

Wij weten dat (mantel)zorg energie kost en dat er vaak ook steeds meer bij komt kijken. Wij weten daarom ook precies hoe het is om het gevoel te hebben tekort te schieten. Bijvoorbeeld: in kennis als je iets van een gemeente of instantie gedaan wilt krijgen. 

ervaringsdeskundigen

+ jaar werkervaring

+ jaar mantelzorg ervaring

Kennismaken?

Vul het contactformulier in en wij bellen je binnen 48 uur.

Wij van contact!

Heb je een vraag? Wil je meer informatie? Of wil je gelijk een afspraak maken? Laat het ons weten! Wij nemen gegarandeerd binnen 48 uur contact met je op.

Vink minimaal 2 dagen aan waarop wij je mogen bellen:

Vink minimaal 1 moment aan waarop we je mogen bellen:

9 + 5 =

© Actief Inzicht

  • +316 451 66 097

  • Gevestigd te Schiedam

  • KVK 72934263